Počela izgradnja hotelskog kompleksa na geotermalnom izvoru u Bogatiću

PinterestFacebookTwitterShare

Na izvorištu geotermalne vode u Bogatiću, Kompanija „Termalna rivijera“ počela je izgradnju modernog turističkog kompleksa sa akvaparkom i hotelima koji će godišnje moći da ugosti 600.000 posetilaca.

Pionirski poduhvat za vrlo kratko vreme, mogao bi najveću srpsku žitnicu Mačvu da pretvori u najpoželjniju turističku destinaciju u ovom delu Evrope.

– Prva faza radova, koja podrazumeva veliki rekreativni bazen od 3.650 kvadrata, trebalo bi da bude završena do juna ove godine – kaže direktor „Termalne rivijere“ Ljubiša Dragović.  Na raspolaganju će biti 90 masažnih mesta, a u sredini bazena ostrvo sa restoranom, kapaciteta za 350 osoba. Planiralin je i dečji bazen sa atrakcijama u skladu s uzrastima.

Čitav projekat, prema utvrđenoj dinamici, trebalo bi da bude okončan do 2016. godine. Investitori procenjuju da će napraviti dobar biznis jer u okruženju žive četiri miliona stanovnika, a u neposrednoj blizini su i druge turističke lokacije – Drina, sa izuzetnim ribljim fondom i mogućnostima za splavarenje, rezervati prirode „Zasavica“ i „Obedska bara“…