Crna Trava opet bez struje

PinterestFacebookTwitterShare

Oko 90 odsto teritorije Crne Trave je ponovo ostalo bez struje, a kvarove na mreži izazavale su bukve koje od jakog mraza pucaju i padaju na električne vodove.


Predsednik opštine Slavoljub Blagojević kazao je da struje ima samo u varoši Crna Trava i da ekipe Elektrodistribucije gube bitku sa mrazom i vetrom.

Direktor Elektrodistribucije Nebojša Cvetković je rekao da je u Crnoj Travi sedam ekipa koje danonoćno popravljaju kvarove.

“Jedna od ekipa od danas koristi motorne sanke, a sutra dobijamo još jedne. Planinski teren je izuzetno nepristupačan, a stabla bukava padaju na sve strane i kidaju vodove i žice”, kazao je Cvetković. 

Predsednik opštine je istakao da je i dalje odsečeno 70 odsto sela u Crnoj Travi, da gorivo u mašinama kojima se čiste putevi ponestaje i da su radnici premoreni.
 
“Tražio sam od Vlade Srbije pomoć od pet miliona dinara, ali odgovora još nema. Najteže je to što u zavejanim selima ima dece koja su iz drugih mesta došla na zimski raspust i koja najverovatnije neće moći da se vrate kućama za početak drugog školskog polugođa”, kazao je Blagojević. 

Zbog snežnih padavina, lokalni putevi prema pojedinim selima u Srbiji i dalje su zavejani, kaže Goran Nikolić iz Sektora MUP-a Srbije za vanredne situacije. 

Nikolić je rekao da varoš Crna Trava ima struju, ali da su njena okolna sela koja čine najveći deo teritorije te opštine i dalje bez električne energije i pored nastojanja “Elektrodistrubucije” da građanima obezbedi struju. 

I u leskovačkoj “Elektrodistribucije” su potvrdili da je situacija u Crnoj Travi krajnje kritična i da njihove ekipe nisu u stanju da dobiju bitku sa svim kvarovima koje stvaraju sneg, mraz i vetar. 

“Sedam naših opremljenih ekipa su na terenu. Ljudi rade danonoćno i ulažu nadljudske napore da pobede brojne nedaće na nepristupačnom terenu opštine Crna Trava”, kazao je Nebojša Cvetković, direktor “Elektrodistribucije”- Leskovac. 

Što se tiče ostalih delova Srbije, Nikolić je naveo da je vanredna situacija na snazi u Ivanjici i Novoj Varoši, jer su u tim opštinama lokalni putevi i dalje zavejani, a struje nema u pojedinim okolnim selima, kao i u Crnoj Travi i Sjenici, ali da do sada nisu prijavljeni problemi u vodosnadbevanju.