Bez struje 11 sela

PinterestFacebookTwitterShare

U opštinama Vladičin Han, Vranje i Bujanovac od petka bez struje oko 360 domaćinstava u 11 sela. Do pojedinih mesta ne može ni da se doše zbog snenih smetova.
 
Šef dispečerske službe Elektrodistribucije Vranje Vladan Veljković je rekao da su nedelju dana bez struje žitelji sela Ljuten, Maljak, Radovo, Kukavica i Stajkovce u opštini Vladičin Han, Zarbince u opštini Bujanovac i sela Strešak, Kruševa Glava, Urmanica i Solačka Stena u poljaničkom kraju u opštini Vranje.
 
„U pitanju su sela na većim nadmorskim visinama sa po 20 – 30 domaćinstava u proseku, a u prekidu su pojedini delovi dalekovoda i niskonaponske mreže kojima se strujom snabdevaju isključivo ta sela. Očekujemo da u toku dana struju dobije još pet, šest sela, a ostali najkasnije do ponedeljka“, kazao je Veljković.

Prema njegovim rečima, zbog kvarova na dalekovodima nastalih zbog jakog vetra i snežnih padavina, od prošlog petka je bez struje oko 1.500 domaćinstava u opštinama Vranje i Vladičin Han.

Veljković je podsetio da na Badnje veče i prvi dan Božića struju nije imalo i više desetina sela u opštini Bujanovac, kao i gotovo cela opština Preševo.

„Ekipe Elektrodistribucije Vranje su imale veliku pomoć Vojske Srbije i Preduzeća za puteve iz Vranja oko raščišćavanja regionalnih i magistralnih puteva od snega, da bi uopšte mogli da pridju do mesta gde su se desili kvarovi“, rekao je Veljković.

On je naveo da je prema izveštajima ekipa Elektrodistribucije Vranje koje su danima na terenu, najveći sneg napadao u opštinama Vranje, Vladičin Han i Trgovište.

U opštinama Bujanovac i Preševo snega gotovo nema, a kvarove na dalekovodima je u ovim opštinama izazivao jak vetar.