Isplata zaostalih 14.000 dinara po hektaru do kraja januara

PinterestFacebookTwitterShare

Preostali novac na ime regresa za ratarsku proizvodnju za 2011. godinu u iznosu od 14.000 dinara po jednom hektaru biće isplaćen do kraja januara, saopštilo je u petak Ministarstvo poljoprivrede i trgovine.
 
Na osnovu Zakona o budžetu za 2012. godinu, Vlada je usvojila Uredbu koja je osnov da poljoprivrednim proizvođačima bude isplaćen preostali novac na ime regresa za ratarsku proizvodnju za 2011. godinu u iznosu od 14.000 dinara po jednom hektaru.
 
„Na ovaj način do kraja januara biće izmirene obaveze u skladu sa dogovorom koji je postignut sa poljoprivrednicima“, navedeno je u saopštenju.
 
Ministarstvo ističe da će „kao što je više puta proteklih nedelja istaknuto, celokupna poljoprivredna politika za 2012. biti utvrđena kroz uredbe i druge odluke Vlade Srbije do kraja meseca“.
 
U saopštenju se navodi i da je budžet Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede veći za 47 odsto, čim je “ stvorena pretpostavka za uvećanje poljoprivredne proizvodnje i da poljoprivrednici više zarade“.