Dnevno se aktivira više androida nego što se rodi beba

PinterestFacebookTwitterShare

Šef službe koja je zadužena za sadržaj na YouTubeu Robert Kincl našalio se kako će Google morati da potraži nove potrošače na drugim planetama.

Prošle godine dnevno je aktivirano 700.000 telefona koji koriste operativni sistem Android, a prema podacima iz Ujedinjenih nacija dnevno se rodi oko 300.000 beba. Po istim podacima, broj ljudi koji dnevno umire je oko 250.000. Dakle, aktivira se čak dva puta više android uređaja od broja novorođenih beba na svetu.

Pored Android uređaja, Microsoft i Nokia se bore da osvoje deo tržišta sa uređajima koji rade na operativni sistem Windows Phone 7. Na sajmu elektronike, Microsoft i Nokia su potvrdili proizvodnju Lumia 900, koji je nadograđena verzija Lumia 800.

Pored ove tri kompanije tu su i Apple telefoni, i iako iz Applea ne učestvuju na Sajmu elektronike u Las Vegasu, potvrđeno je da su iPhoneovi dostigli ogromnu popularnost. Kompanija koja pravi BlackBerry uređaje, Research in Motion, potvrdili su novi BlackBerry PlayBook tablet koji će biti na tržištu od 2012.godine.