Otvorena prva atletska dvorana u Srbiji

PinterestFacebookTwitterShare

Početak rada prve atletske dvorane u našoj zemlji ozvaničen je danas na Novosadskom sajmu, čime su stvoreni uslovi za kvalitetnije zimske pripreme, u prvom redu olimpijskih kandidata Srbije, kao i za treninge mnogih drugih sportista.
Halu 1 Novosadskog sajma, adaptiranu protekla tri meseca u atletsku dvoranu za treniranje i takmičenje u atletskim disciplinama, otvorio je predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić simboličnim startovanjem trke mladih atletičara na 50 metara.
 
Gradonačelnik Igor Pavličić izrazio je zadovoljstvo time što je Novi Sad dobio prvu atletsku dvoranu u zemlji, u kojoj će zimi moći da se pripremaju ne samo atletičari, nego i teniseri, jer su u istom prostoru uređeni i teniski tereni sa odgovarajućom podlogom.
 
Za preuređenje sajamske hale u zimsku atletsku dvoranu pokrajina je izdvojila ukupno 18,3 miliona dinara, deset miliona obezbedio je Novosadski sajam za rekonstrukciju instalacija i druge radove, a troškove rada hale finansira grad sa 3,5 miliona dinara.
 
U atletskoj dvorani, ukupne površine oko 4.300 kvadratnih metara, postavljeni su „politan m“ tartan podloga za atletsko trkalište, zaletišta za skok u dalj, vis i skok s motkom, kao i bacalište. Ostatak hale od oko 2.100 kvadrata, presvučen „sporting fleks“ podlogom, koristiće se za tenis.

Taj prvi zatvoreni prostor za treninge i takmičenja u atletici u Srbiji biće sportistima na raspolaganju od prvog novembra do 1. marta, a ostatak godine koristiće ga Novosadski sajam za svoje priredbe.

Svečanom početku rada prve domaće atletske hale prisustvovali su generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković, reprezentativka Ivana Španović, mnogobrojni mladi atletičari i gosti.