Vinarija Zvonko Bogdan nagrađena za doprinos razvoju turizma na Paliću

PinterestFacebookTwitterShare

Vinarija Zvonko Bogdan dobitnik je Priznanja za izuzetan doprinos razvoju turizma na Paliću i promovisanje turističkih potencijala regije u 2011. godini, koje dodeljuje preduzeće “Park Palić”.


Kako je istakao direktor “Parka Palić” Goran Gabrić, Vinarija Zvonko Bogdan, koja je počela da radi prošle godine, predstavlja najveći turistički poduhvat koji je na Paliću urađen u proteklih 30 godina. Sam objekat vinarije je, po Gabrićevim rečima, u potpunosti u skladu sa strategijom razvoja Palića, odnosno građen je u klasičnom, odnosno takozvanom “palićkom stilu”.

Direktor “Park Palića” očekuje da će Vinariju Zvonko Bogdan ove godine posetiti više od 50.000 turista.

– Na ovu nagradu gledamo kao dokaz da smo na dobrom putu – rekao je Zlatko Živanić, direktor Vinarije Zvonko Bogdan, dodajući da je objekat već počeo da prima turističke posete, za sada zatvorenog tipa, dok će za širu javnost biti otvoren od narednog meseca. On je takođe istakao da ove godine planiraju da učestuju na dvadesetak sajmova u zemlji i inostranstvu.

Kada je reč o kapacitetima vinarije, Živanić je rekao da trenutno imaju 26 hektara vinograda, ali da je plan da se naredne dve godine to proširi sa još 30 hektara. Ta površina bi bila dovoljna da vinarija radi punim kapacitetom, odnosno da godišnje proizvede 300.000 litara kvalitetnog vina. Trenutna proizvodnja je oko 27%.

Vinarija Zvonko Bogdan jedna je od ukupno četiri vinarije na severu Vojvodine koje su obeležene na Vinskom putu Subotice, a to znači da je pored spremna da u svakom momentu, bez prethodne najave, dočeka turiste u svojim proizvodnim kapacitetima.

Turističkom signalizacijom, za koju je krajem prošle godine Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja izdvojilo 4,5 miliona dinara, obuhvaćeni su, pored vinarije na Paliću, još Vinski dvor na Hajdukovu, Vinarija DiBonis u Subotici i Vinski salaš Čuvardić na Kelebiji.