Cooper tires uplatom i zvanično postao vlasnik fabrike guma

PinterestFacebookTwitterShare

Američka kompanija „Cooper tires“ uplatila je danas 13 miliona evra za kupovinu kruševačke fabrike auto guma (FAG) koja je bila sastavni deo Trayal korporacije i na taj način zvanično postala vlasnik fabrike.

Kako je danas potvrdio zamenik direktora Trayal korporacije Nebojša Đenadić, novac od prodaje fabrike auto guma biće uložen u nabavku obrtnih sredstava i isplatu starog duga prema dobavljačima.

“Oko 3,3 miliona evra iskoristićemo za investicije, dok će ostatak novca biti upotrebljen za namirivanje prema dobavljačima iz prethodnog perioda, zatim za obrtna sredstva, isplatu duga prema Republičkom fondu za zdravstveno osiguranjem kao i za višak zaposlenih” precizirao je Đenadić. Prema njegovim rečima, predstavnici američke kompanije koji su danas bili u Trayal korporaciji, još večeras će postaviti svoje obezbeđenje u FAG, dok je u toku razduživanje radnika.

PR Trayal korporacije Lenka Marković kaže za Tanjug da će referenti iz kadrovske službe sutra biti u predstavništvu Cooper-a u Kruševcu gde će sa radnicima raskidati radni odnos.

Prema ranijim izjavama Zorana Jeftića poverenika sindikata Nezavisnost u Trayal korporaciji, američki Cooper će u fabrici auto guma zadržati 375 radnika od 493, a zaposliće još 38 iz drugih fabrika Trayala. Takođe, prema njegovim rečima, plan je da Cooper do juna izabere još 100 radnika.

U Cooper-ovom predstavništvu u Kruševcu danas nisu želeli da komentarišu proces zapošljavanja, dok je Milenko Mihajlović predsednik veća saveza sindikata za više opština najavio razgovor sa američkom kompanijom o delu koji se tiče zapošljavanja radnika na određeno vreme.