Zaposleni na „Avali“ još nisu dobili obećana primanja

PinterestFacebookTwitterShare

Zaposleni na Televiziji „Avala“, koji štrajkuju od 22. decembra zbog neisplaćenih zarada, saopštili su danas da im još nije isplaćen ni dinar plata koje im poslodavci duguju.

 
Oni su nadležnim institucijama postavili pitanje „dokle će tolerisati obećanja bez garancija vlasnika privatnih kompanija i da li je to poruka ostalim privatnicima da uz obećanja bez pokrića mogu da krše zakon i da pri tom ne snose nikakve posledice“.
 
„I posle 26 dana štrajka zaposlenima još nije uplaćen ni dinar od pet i po plata, odnosno, šest honorara koje poslodavci duguju. Zahtevi zaposlenih i dalje su nepromenjeni, a oni su na jučerašnjem sastanku Štrajkačkog odbora sa jednim od vlasnika, Željkom Mitrovićem, ponovo odbijeni, uz obrazloženje da novca nema i da je neizvesno kada će ga biti“, piše u saopštenju zaposlenih.
 
Oni su podsetili da su vlasnici pre šest dana obećali članovima Saveta RRA da će u roku od 60 dana konsolidovati televiziju.
 
Isplata minimuma od tri zarade momentalno bi pokrenula program, a u skladu sa obećanjem vlasnika zaposleni očekuju da se u utvrđenom roku od 60 dana isplate i sva ostala dugovanja prema zaposlenima. Oni su podsetili da su se za pomoć obratili ministarstvima za rad i socijalnu politiku i za kulturu, informisanje i informaciono društvo, Inspekciji rada, koji se još uvek nisu oglasili, kao ni predsednik Srbije Boris Tadić i premijer Mirko Cvetković, kojima su se zaposleni obratili pre deset dana.
 
Zaposleni u štrajku su podsetili da su kao znak dobre volje prema novom menadžeru i glavnom i odgovornom uredniku Dušanu Pančiću privremeno skinuli obaveštenje sa informacijom o štrajku, da i pored toga nisu dobili ništa za uzvrat, a saopštili su i da neće odustati od borbe za svoja prava.