Beograd podržao sajam i konferenciju o zelenoj gradnji

PinterestFacebookTwitterShare

Regionalni sajam i konferencija zelene gradnje, koji će biti održani od 23. do 25. februara u Belekspo centru u Novom Beogradu, dobili su zvaničnu podršku Grada Beograda, saopštili su danas organizatori.

„U skladu sa dugoročnim opredeljenjem da se Beograd razvija prema principima održivosti, a u cilju dostizanja višeg kvaliteta života gradjana našeg grada, Grad Beograd pruža punu podršku održavanju Medjunarodnog sajma i konferencije zelene gradnje“, piše u pismu podrške gradonačelnika Beograda Dragana Djilasa.

Predsednica Saveta zelene gradnje Srbije Marija Golubović je saopštila da je zadovoljna što je Beograd prepoznao napore da se informišu i obrazuju profesionalci u oblasti zelene gradnje koja je „budućnost gradjevinske industrije.

„Ova podrška će nam biti dodatni podsticaj da dogadjaj bude organizovan na najvišem nivou“, dodala je Golubović u saopštenju.

Na konferenciji o zelenoj gradnji učestvovaće, pored domaćih stručnjaka iz te oblasti, eksperti iz Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Francuske, Italije i drugih zemalja.