Održana Druga deliblatska pihtijada

PinterestFacebookTwitterShare

Ekološko udruženje seoskog turizma „Oaza“ iz Deliblata kod Kovina organizovalo je drugu po redu deliblatsku pihtijadu.
 
Pobednici su domaćini, bračni par Nada i Dragi Bešina, aspik Slavice Uršli iz Šumarka zauzeo je drugo, a Dušice Dejak, takođe iz Šumarka, treće mesto. Do ovog plasmana došao je tročlani žiri, na čelu sa Slavkom Bjekovićem, rukovodiocem ugostiteljstva u beogradskom hotelu „Interkontinental“, Dinom Lotreanom, predstavnikom Udruženja vinogradara iz Alibunara i Slavkom Dangubićem iz vinarije „Sveti Trifun“ iz Dolova, nakon trosatnog žiriranja.
 
Kako izveštava lokalni Radio „BUS“, ocenjivao se, kaže Bjeković, prvenstveno ukus, uzorci su bili numerisani bez imena, a pobednika su odlučile nijanse. Ljiljana Ambruš, predsednica udruženja „Oaza“ kaže da je broj učesnika za razliku od lanjske, prve Pihtijade, malo veći, nekoliko takmičara je, pored uplaćene kotizacije i pripremljenih pihtija, odustalo zbog snega, kao što se to desilo takmičaru sa Đerdapa. O gostima i takmičarima brinuli su se brojni domaćini, pre svih predsednik MZ Deliblato Zoran Bradanji.
 
Manifestaciji su, pored predstavnika medija, prisustvovale i brojne zvanice, među kojima i pokrajinska poslanica Ivana Milić, a za sam kraj takmičenja gospođa Ambruš pozvala je goste na Dane vina koji će se održati 26. februara u Deliblatu.