Za petlju ka Pančevačkom mostu 247 mil dinara

PinterestFacebookTwitterShare

Investiciona vrednost radova na novoj rampi i obnovi dela postojeće prilazne konstrukcije Pančevačkog mosta iznosi 247 miliona dinara.

U smeru ka Višnjici iz centra grada, uz desnu stranu Bulevara despota Stefana, biće dograđene dve saobraćajne trake u dužini od 375 metara, kojima će se saobraćaj izlivati iz Bulevara na novu rampu. U ovom delu biće izgrađeno i novo stajalište javnog prevoza, a u nastavku Bulevara biće dograđena izlivna traka za vozila koja skreću desno u Ulicu Mije Kovačevića.

Izdignuta rampa kojom će vozila sa dograđenog dela Bulevara ići na Pančevački most široka je sedam metara i ima jednu saobraćajnu i jednu zaustavnu traku, dugačka je 200 metara i najvećim delom biće izgrađena na nasipu, dok će sa mostom biti povezana konstrukcijom. Zbog ove nove ulivne veze neophodno je na ovom delu porušiti i zameniti konstrukciju mosta u dužini od 88 metara.

Izgradnjom nove denivelisane raskrsnice sprečiće se dalje ukrštanje saobraćaja na levom skretanju ka Pančevačkom mostu i time povećati bezbednost svih učesnika u saobraćaju, a Bulevar despota Stefana biće slobodniji za prolazak vozila koja saobraćaju ka centru grada i ka Višnjici. Početak radova najavljen je za april.