Vlada subvencioniše kupovinu građevinskih mašina i kamiona proizvedenih u Srbiji

PinterestFacebookTwitterShare

Vlada Srbije donela je Uredbu o subvencionisanju kupovine i remonta građevinskih mašina, kupovine kamiona, kao i novih specijalnih nadgradnji na kamionskim šasijama, proizvedenih u Srbiji, sa 190 miliona dinara u 2012. godini.

Ovom Uredbom, takođe, predviđeno je i subvencionisanje kupovine teretnih vozila (kamiona) proizvedenih u Srbiji zamenom staro za novo, za šta su za 2012. godinu opredeljena sredstva od 10 miliona dinara.

Direktni korisnici podsticaja su proizvođači, odnosno remonteri građevinskih mašina, proizvođači kamiona i nadgradnje u Srbiji, a indirektni korisnici su krajnji kupci.

Podsticanje proizvodnje, remonta i prodaje sprovodi se umanjenjem maloprodajne cene kod proizvođača (bez PDV-a) nove građevinske mašine, kamiona i nadgradnje, odnosno cene remonta građevinske mašine, u visini 20% od cene iskazane u dinarima.

Podsticanje se sprovodi i dodatnim umanjenjem maloprodajne cene kod proizvođača (bez PDV-a) pri kupovini kamiona zamenom staro za novo, u visini 10% od cene iskazane u dinarima.