Radnici TENT-a stupili u štrajk

PinterestFacebookTwitterShare

Članovi sindikata Termoelektrane „Nikola Tesla“ u Obrenovcu stupili su sinoć u štrajk i blokirali Upravnu zgradu termoelektrane.

Radnici štrajkuju, kako je TV B92 rekao predsednik sindikata smenskih radnika TENT-a Dragoslav Ljubičić, tražeći povećanje plata na osnovu noćnog i smenskog rada.

„Danas smo pregovarali s poslovodstvom TENTA i ponudili da mirno reše ovu situaciju. Kad su rekli da ne mogu da reše, mi smo ušli u Upravnu zgradu i nećemo se pomeriti odatle dok god ne budemo rešili naš smenski rad, odnosno pravo uvećanja na smenski rad“, kazao je Ljubičić.

Radnici najavljuju da će, u suprotnom, nastaviti štrajk na neobičan način – davanjem krvi zbog čega će svi ostati kod kuće.
 
Iako su zaposleni sinoć stupili u štrajk, to nije uticalo na današnju proizvodnju električne energije u najvećem termoenergetskom sistemu u Srbiji, saopšteno je iz te termoelektrane. Privredno društvo TENT iz Obrenovca radi punom snagom i bez zastoja, a celokupnu proizvodnju isporučuju elektroenergetskom sistemu Srbije.