Završena prva faza radova na Osnovnom sudu u Loznici

PinterestFacebookTwitterShare

Završena je prva faza radova na zgradi Osnovnog suda u Loznici. Nadograđena su dva sprata koji su obezbedili dodatnih 1.000 kvadrata, a obavljeni su i grubi građevinski radovi i postavljanje stolarije.

Miroslav Aleksić, v. d. predsednika Osnovnog suda, kaže da bi na proleće trebalo da počne druga faza u kojoj će biti urađena kompletna rekonstrukcija zgrade.

„Prva faza je završena i u toku su pripremni radovi za drugu fazu, za koju će administrativni poslovi verovatno trajati do kraja aprila. Druga faza predviđa kompletnu rekonstrukciju, od temelja do krova, i promenu rasporeda prostorija postojeće unutrašnjosti suda, tako da će samo osnovni spoljni zidovi ostati isti, a zgrada će dobiti i novu fasadu. Vrednost prve faze bila je 18,5 miliona dinara i u njoj smo uspeli da uštedimo oko milion i po. Posao finansira Ministarstvo pravde, a ukupna vrednost radova biće oko milion evra. Sve bi trebalo da bude završeno do kraja godine, ali će to zavisiti od priliva novca u budžetu i dinamike radova, kaže Aleksić.

U lozničkoj palati pravde, pored Osnovnog suda, biće smešteni i Sud za prekršaje, Tužilaštvo i odeljenje Privrednog suda iz Valjeva, i svi će imati svoje sudnice i kancelarije, a delioci pravde i kabinete. Sud sada ima oko 1.400 kvadrata i tesne, neuslovne sudnice, tako da će posle nadogradnje i izmene rasporeda prostorije dobiti mnogo kvalitetnije uslove za rad, a najmanja sudnica imaće 25 kvadrata.