Dulić: S proleća još 2.400 stanova

PinterestFacebookTwitterShare

Na proleće će se početi sa gradnjom oko 2.400 stanova i to u naselju Dr Ivan Ribar i socijalnim stanovima u 12 gradova u Srbiji najvio je ministar Oliver Dulić.

Dulić je istakao da će u naselju „Dr Ivan Ribar“ biti izgrađeno oko 700 stanova i da bi radovi trebalo da počnu u martu.

Taj projekat će se, prema njegovim rečima, realizovati po istom modelu kao izgradnja stanova u naselju „Stepa Stepanović“ na beogradskom Voždovcu, na mestu nekadašnje kasarne.

Ističući da se privode kraju pripreme za izgradnju 1.700 socijalnih stanova u Srbiji, Dulić je najavio da bi prvi radovi trebalo da počnu u narednih nekoliko meseci. 
 

Na pitanje da li će stanovi koji se grade u okviru Programa za podršku domaćem građevinarstvu biti preskupi, kao u naselju „Stepa Stepanović“ gde je cena kvadrata 1.290 evra, Dulić je rekao daGrađevinska direkcija Srbije ne ostvaruje profit u tom poslu, jer na tim lokacijama u Beogradu nije moguće graditi jeftinije stanove a da se poštuju sve procedure. 
 

On je naglasio da je Srbija jedina zemlja u regionu koja beleži rast u oblasti građevinske industrije i naveo da je prošle godine vrednost izvedenih građevinskih radova bila veća za 17,7 odsto u odnosu na 2010. 
 

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o merama podrške građevinskoj industriji kroz dugoročno stambeno kreditiranje u 2012. godini, kojom je obavezno učešće za subvencionisane stambene kredite smanjeno sa 10 na pet odsto.