NS: Završetak izgradnje poštanskog centra krajem jula 2012. godine

PinterestFacebookTwitterShare

U Glavnom poštanskom centru „Novi Sad“ u Primorskoj ulici, čija je obnova i dogradnja počela u septembru prošle godine, trenutno se raščišćava šut, a u toku je i pokrivanje krova na starom delu zgrade. Iz službe za odnose sa javnošću „Pošte Srbije“ kažu da bi radovi na pokrivanju objekta trebalo da budu gotovi za nedelju dana, a na lanterni za tri nedelje.

Takođe, radi se i na spoljnim vodovodnim instalacijama, uređenju eksterijera, a nabavljeni su i stubovi za spoljnje osvetljenje. Na novom delu objekta, koji će zauzeti površinu od 2.500 metara kvadratnih, u toku su grubi građevinski radovi, a rekonstrukcija i dogradnja ovog centra trebalo bi da bude gotova krajem jula. Nadležni iz ovog preduzeća tvrde da će izgradnjom Glavnog poštanskog centra, u kojem će prerada pošiljaka iz cele Pokrajine biti automatska, korisnici usluga dobiti brže i kvalitetnije usluge.

-Ključni prioritet nam je izgradnja glavnih poštanskih centara. Taj posao Pošta je najavljivala još pre 40 godina, a mi smo uspeli da ga realizujemo. Ovaj objekat biće od velikog značaja za poboljšanje naše kompletne usluge – rekao je vršilac dužnosti generalnog direktora JP PTT saobraćaja „Srbija“ Goran Ćirić.

Objekat će zajedno sa novoizgrađenim imati 4.200 kvadrata. Biće opremljen savremenom tehnologijom, koja će omogućiti automatsku preradu pošiljaka, zbog čega će se smanjiti troškovi usluge u svim fazama, uslovi rada biće savremeniji, a konkurentnost veća. Kako kažu iz Službe za odnose sa javnošću ovog preduzeća, osavremenjivanjem centra stvaraju se uslovi za uvođenje novih servisa, ali i bolja pouzdanost usluge. Rekonstrukcija i nadogradnja Glavnog poštanskog centra, za koje je „Pošta Srbije“ obezbedila sredstva, iznosi 365 miliona dinara.