Pink dobija suvlasnika

PinterestFacebookTwitterShare

Vlasnik Televizije Pink Željko Mitrović potvrdio je da je vrlo blizu dogovora o prodaji udela u toj televiziji.

On, međutim, ne kaže kome i o kolikom procentu kompanije se radi.

Kako piše više beogradskih štampanih i onlajn izdanja, Željko Mitrović je u završnim pregovorima sa tri medijske grupacije koje bi postali strateški partneri Pinka.

U pitanju su nemački RTL, švajcarski Ringier Aksel Springer i britanski Mid Europa Partners (vlasnik kabl vske mreže SBB). „Pink još uvek nije prodat, već su u toku pregovori sa tri najveće evropske medijske grupacije oko postizanja dogovora o strateškom partnerstvu, kojim bi jedna od njih postala manjinski vlasnik Pinka“, kaže Mitrović za telegraf.rs.

„U pitanju su RTL, Ringier Aksel Springer i Mid Europa partners, a sa jednom od te tri kompanije pregovori su u završnoj fazi. Ipak, još uvek ništa nije završeno, ali u svakom slučaju najkasnije do maja Pink će dobiti veliko pojačanje“, navodi Mitrović.

Mitrović napominje da su netačne informacije da će se odreći 49 odsto svoje kompanije: „Procenat je nebitan, već snaga i namera strateškog partnera, uz pomoć koga ćemo, posle Balkana, krenuti u osvajanje Evrope. Da li će biti 10, 20 ili više procenata se još uvek ne zna“, zaključuje Mitrović.

List Kurir sa druge strane, objavio je da je nekoliko direktora televizije RTL posetilo tokom jučerašnjeg dana kompaniju Pink, gde su više sati pregovarali sa Željkom Mitrovićem o kupovini „ružičaste imperije“.

Kako nezvanično saznaju, dogovor je gotovo postignut, a ostalo je da se preciziraju neki detalji.

Odmah pošto su saznali da će ih ova renomirana televizijska kuća kupiti, radnici Pinka su odahnuli, komentarišući da im je laknulo jer je RTL preuzeo obavezu da isplati zaostale plate, koje ne primaju već mesecima.

RTL je poznat po odličnoj produkciji, tako da su svi na dobitku, a najviše gledaoci, koji će ubuduće gledati još bolji program.