Građevinari najavili: Celom obilaznicom oko Beograda od maja

PinterestFacebookTwitterShare

Ministar je rekao Tanjugu da je na obilaznici angažovano dosta domaćih preduzeća i izrazio očekivanje da će 1. maja biti otvorena za saobraćaj kompletirana obilaznica od Batajnice do Bubanj Potoka.On je kazao da će Beograđani imati ogromnu korist od obilaznice, jer će veliki deo saobraćaja biti preusmeren na nju.

Direktor firme „MBA Miljković“, koja izvodi radove na petlji kod Batajnice i od Orlovače do tunela Straževica, Branko Miljković je rekao da će radovi na obilaznici biti završeni do kraja aprila, a da je predviđeni rok za završetak radova krajem ove godine.

On je kazao da se to odnosi na petlju Batajnica, trasu od Batajnice do Dobanovaca i deo od petlje Orlovača do tunela Straževica, tako da će Kružnim putem obilaznica biti spojena sa Bubanj Potokom.

Radove na izgradnji trase od Batajnice do Dobanovaca u dužini od devet kilometara izvodi preduzeće „Štrabag“.

U okviru petlje Batajnica planirana je izgradnja dva vijadukta od po jedan i po kilometar, kao produžetak autoputa od Novog Sada prema Dobanovcima.

Konstrukcija se sastoji od levog i desnog mosta sa po dve prilazne rampe, a svaki od mostova se sastoji od četiri razdvojene konstrukcije.
Trenutno se radi….

Na petlji Batajnica se trenutno izvode radovi na izgradnji desnog mosta koji je sada već izgrađen u dužini oko 800 metara.

Na trasi od Ibarske magistrale do Straževice u toku su radovi na izgradnji tri velika mosta – most br. 13 preko Kijevskog potoka dužine 555 metara, most br. 14 dužine 73 metra i most 15 preko Topčiderske doline u dužini od 661 metar, kao i trasa izmedju mostova u dužini od 3,8 kilometara.