Srbija se predstavlja na Zelenoj nedelji u Berlinu

PinterestFacebookTwitterShare

Ministarstvo poljoprivrede i trgovine Srbije saopštilo je da je juče u Berlinu počeo 77. sajam Zelena nedelja na kojem učestvuje više od 1.600 izlagača među kojima je i nekoliko iz Srbije.

Kako se navodi, ova manifestacija će trajati do 29. januara i očekuje se da će je posetiti oko pola miliona ljudi medju kojima su brojni predstavnici velikih kompanija iz sektora proizvodnje hrane i primarne poljoprivredne proizvodnje, a 25 odsto njih se bavi trgovinom poljoprivredno prehrambenih proizvoda.

Dodaje se da se Srbija ove godine predstavlja na Sajmu Zelena nedelja na nacionalnom štandu koji se tradicionalno nalazi u hali 18 gde su i štandovi Španije, Australije, Slovenije, Makedonije i Malte.

Na štandu Srbije, kako se naglašava, mogu se probati domaći ajvar, pršuta, organski proizvodi od jabuke, cvekle, paradajza i šljivovica.

U saopštenju se naglašava da je sajam u Berlinu danas posetio i ministar poljoprivrede i trgovine Srbije Dušan Petrović i da je razgovarao sa ministrima poljoprivrede Rumunije, Makedonije, Slovenije, Litvanije i Azerbejdžana.