Palma: Gasifikacija 75 odsto mesnih zajednica

PinterestFacebookTwitterShare

Preko 75 odsto seoskih i gradskih mesnih zajednica Jagodine je gasificirano, a gas je stigao i do najudaljenijih sela Vranovca i Donjeg Miševića pod Crnim vrhom, izjavio je gradonačelnik Jagodine Dragan Marković-Palma.
 
„Jagodina je jedini grad u Srbiji u kojoj svaka od 52 mesne zajednice ima mogućnost da u domaćinstvima koristi gas“, rekao je gradonačelnik Marković na redovnom sastanku sa predsednicima mesnih zajednica na početku godine.
 
Gas u Jagodini koristi preko 3.000 domaćinstva, a mogućnosti za priključak su mnogo veće, izjavio je Tanjugu tehnički rukovodilac Radne jedinice distribucija gasa Jagodina Miroslav Todorović.
 
Marković je potsetio i da je u poslednjih sedam godina u gradu i selima oko Jagodine „asfaltirano više od 220 kilomatara puteva, postavljeno oko 100 kilometara vodovodne mreže i više hiljada novih priključaka na gradski vodovod“. Izgrađeno je i adaptirano više od 30 domova kulture, preko 50 terena za male sportove, pet hektara parking prostora, popločano 10.000 matara kvadratnih trotoara, a oko sedma kilomatara asfaltirano, postvaljena javna rasveta, kišna i feklana kanalizacija, istakao je gradonačelnik.
 
Marković je potseto da je u avgustu 2011. poljoprivrednicima besplatno podeljeno 210 visokomlečnih steonih junica uveženih iz nemačke poikrajine Bavarske, dok je na Zelenoj pijaci u Jagodini otvorena moderna klimatizovana hala za prodaju mlečnih proizvoda opremljena rashladnim vitrinama i plazma televizorom.
 
„Kada je reč o pijaci, poljoprivredni proizvođači, kojima je poljoprivreda jedino zanimanje, oslobođeni su plaćanja takse za zakup tezge, koja u drugim gradovima iznosi više od 10.000 dinara mesečno“, rekao je Marković.
 
Gradonačelnik je dodao da poljoprivrednici imaju besplatno osemenjavanje krava, a novac za to je obezbeđen u budžetu grada Jagodine.