„Feng šui“ saveti za ulaganja

PinterestFacebookTwitterShare

Ako je verovati feng šuiju, ova godina će biti dobra za turističke i nekretninske akcije, kao i za kompanije koje se bave cementom.
 
Igrači koji trguju na svetskim berzama će u kineskoj Godini zmaja, koja počinje u ponedeljak 23. januara, teško upisati „vatrene“ zarade, pokazao je indeks investicijske kompanije CLSA baziran na pravilima feng šuija.
 
CLSA svake godine objavljuje „feng šui indeks“, koji se temelji na kineskom sistemu poboljšanja životne sreće pomoću pozicioniranja objekata u prostorijama i predviđanju zarada pomoću datuma i tradicionalnih kineskih tekstova, a u najnovijem izveštaju navodi da će tržišta kapitala u prvoj polovini godine biti „troma“.
 
Indeks predviđa da će tržišta novi zamah dobiti tek u avgustu, ali i u prvoj polovini godine biće dobrih prilika za zaradu – dobre rezultate trebale bi ostvariti akcije kompanija koje se bave cementom te one iz nekretninskog i turističkog sektora, i to zato što su povezane s elementima vode i zemlje, piše BBC News. 

S druge strane, kompanije povezane s elementom vatre, poput onih iz naftnog i telekom sektora, imaće „nezanimljivu godinu“, izjavio je CLSA-ov analitičar transporta Philip Chow, koji je i stručnjak kompanije za feng šui. 

„Feng šui indeks“, koji će zasigurno zanimati azijske investitore, budući da mnoge tamošnje kompanije polažu veliku pažnju na feng šui prilikom dizajniranja i opremanja kancelarijskih postora, predviđa i kako će 2012. godina biti prelomna za Evropsku uniju, kao i da će ona ili propasti ili ojačati.