Veletržnica ukida prodaju iz kamiona

PinterestFacebookTwitterShare

Komunalni policajci Beograda konačno su na broju. Ima ih 334, baš onoliko koliko propisuje Zakon o komunalnoj policiji (jedan čuvar komunalnog reda na 5.000 građana). Sada je pred ekipom iz Makenzijeve ulice zadatak da opravdaju očekivanja sugrađana.
 
Popunjeno brojno stanje doprineće efikasnijem sprečavanju komunalnog nereda, uverava Gorjana Obrenović, načelnica Komunalne policije, ali bez udruženih snaga građana i čuvara rada ne može se očekivati poboljšanje stanja na terenu.   
 
– Mi smo tu da prekršioce kaznimo i odgovorimo na sve prijave, što svakodnevno i činimo, ali i sugrađani treba da razvijaju svest o komunalnom redu. Jedino na taj način možemo da stanemo javašluku na put. Treća klasa, 91 čuvar komunalnog reda, stigla je pred kraj prošle godine, a najkasnije do kraja januara pridružiće im se još devet novajlija. Ostaje samo da polože ispite – ističe Obrenovićeva.  
 
I dok nemali broj Beograđana i dalje kritikuje rad službe, načelnica smatra da pozitivnih pomaka ipak ima.
 
– Ulična prodaja je svedena na minimum. Dobar primer su Zeleni venac i Deligradska. Ni mobilijar u novom Tašmajdanskom parku nije taknut. Rak-rana je i dalje Vidikovačka pijaca gde preprodavci nude krompir, kupus, jabuke… Ali zato ne prođe ni dan da ih ne  kaznimo. Posle toga obavezno slede njihovi pozivi operativnom centru. Kume nas i mole da budemo blagonakloniji, da im dozvolimo da rade. Ne znam samo kakvu to ekonomsku računicu imaju kada redovno plaćaju kazne, a ipak ostaju na ulici – pita se Obrenovićeva, poručujući da kada veletržnica bude otvorena, svi ti kamioni moći će tamo da se presele. Time će biti okončana era ulične preprodaje iz kamiona.