Izložba ličnih zaštitnih sredstava u NIS-u

PinterestFacebookTwitterShare

Kako bi obezbedili najkvalitetniju zaštite na radu za svoje zaposlene, Naftna idnustrija Srbije je u Poslovnom centru u Novom Sadu organizovala javnu Izložbu ličnih zaštitnih sredstava.
 


 
Na štandovima je bila izložena oprema firmi koje su se javile na otvoren tender NIS-a. Predstavilo se 10 ponuđača, uglavnom proizvođača ove opreme, a NIS planira nabavku ove opreme u vrednosti od oko dva miliona evra. Značaj ovakve nabavke je obezbeđenje  najkvalitenijih zaštitnih sredstva za rad zaposlenih u NIS-u, ali će to, ujedno, pozitivno uticati i na proizvodnju ove vrste opreme u Srbiji. Nakon  transparentnog pregleda svih ponuda, tenderska komisija NIS-a odlučiće o izboru najboče ponude za nabavku ličnih zaštitnih sredstava za 2012.godinu.

Izložbi su, osim zaposlenih u NIS-u,  prisustvovali i predstavnici Ministarstva za rad i socijalna pitanja -Uprave za bezbednost i zaštitu na radu, Pokrajinskog sekretarijata za rad, više instituta i obrazovnih ustanova iz oblasti zaštite na radu.

Predstavnik Uprave za bezbednost i zdravče na radu Isa Vlahovljak istakao je da Uprava podržava napore NIS-a, kao odgovorne kompanije, da ojača svest zaposlenih o važnosti mera i aktivnosti u ovoj oblasti i obezbedi im najviši standard zaštite na radu.

U okviru izložbe, specijalisti NIS-a održali su i prezentaciju na temu „Lična zaštitna sredstva u NIS-u – dobra praksa“ i prisutne upoznali sa politikom kompanije u ovoj sferi poslovanja i pozitivnim rezultatima koji su ostvareni. A da njih ima pokazuje i to što je, zahvaljujući primeni preventivnih mera broj povreda na radu i svih vrsta incidenata iz godine u godinu sve manji. U odnosu na 2010. godinu, prošle godine se broj povreda na radu smanjio za 26 odsto, broj saobraćajnih nezgoda opao je čak za 71 odsto, a broj ekoloških incidenata za 24 odsto.
 
Ana Marković