Plavuše imaju veću platu od crnki i brineta?

PinterestFacebookTwitterShare

Plavuše ili crnke? Pitanje svih pitanja zaintrigiralo je i britanski Economics Letters, koji tvrdi da plavuše zarađuju više od crnokosih smeđokosih devojaka.

Plavuše, junakinje jeftinih viceva i vrsta koja, nažalost, lagano izumire, imaju razloga za optimizam! Prema jednom svežem istraživanju sprovedenom u Velikoj Britaniji plavokose devojke zarađuju 7% više od drugih žena. Kako bi stvar bila još zanimljivija, plavuše su u boljoj poziciji čak i kada ne rade. Prema ovoj studiji, plavuše se udaju za muškarce koji zarađuju 6% više nego muževi njihovih tamnokosih suparnica.
 
U istraživanju koje je nadzirao Univerzitet iz Kvinslenda učestvovalo je čak 13.000 žena, ali naučnici još uvek nemaju objašnjenje zašto su plavuše bolje plaćene od brineta i crnki.

„Plavuše slove kao atraktivnije nego tamnokose žene, ali su na glasu i kao manje inteligentne. Ipak, čini se da stereotip o lepoti plavuša dominira nad onim o njihovom tobožnjem nedostatku inteligencije“, izjavio je za Telegraph Dr. David Johnston, koji je vodio studiju.