Kosjerić planira izgradnju sportko-turističkih kompleksa

PinterestFacebookTwitterShare

Opština Kosjerić na prostoru Maljena planira izgradnju sportsko-turističkih kompleksa. Od „Srbijašuma“ opština je bez naknade dobila 30 hektara, a krajem 2011. godine, usvojen je Plan detaljne regulacije „Vidik“ Divčibare koji je uradio Institut CIP.

„Sa leve strane puta Divčibare-Kaona koristićemo blaže padine za razvoj turizma. Tu su predviđeni turistički kompleksi, a parcele bi trebalo da budu veće od pola hektara. Imali smo već nekoliko pisma o namerama, bili su zainteresovani i neki Rusi. Na ravni, odnosno prostoru koji sada koriste paraglajderisti, planirana je zona vikendica, a parcele bi bile površine od nekoliko ari. Pristupićemo parcelaciji prema interesovanju investitora“, rekli su u službi za urbanizam.

Najavljena je i izgradnja obrazovno-turističkog centra „Elektrodistribucije Beograd“ na površini od 2 hektaraa. EDB je ovaj objekat namenio za svoje zaposlene, a i ostale zaposlene u EPS-u.
Iz opštinske službe za urbanizam su najavili dolazak investitora koji bi izgradio turistički kompleks sa paviljonima po ugledu na švajcarske objekte.