“Benetton” nije siguran da hoće i drugu fabriku u Srbiji

PinterestFacebookTwitterShare

Italijanska kompanija “Benetton” još uvek nije odlučila da li će osim nekadašnjeg fabrike “Nitex”, čiju je imovinu kupila, u Nišu graditi još jednu fabriku, uprkos drugačijim najavama niških zvaničnika, piše Danas.


– Grad Niš je tri puta davao ponude za lokaciju za novu fabriku “Benetton”-a, a predstavnici kompanije su pokazali izvesno interesovanje za lokaciju u Radnoj zoni Sever. Ipak, još uvek nismo dobili zvaničan odgovor za koju lokaciju su se odlučili, kao ni da li će uopšte biti izgradnje još jedne fabrike u Nišu – rekao je za Danas šef niške Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Milan Ranđelović.

On je naglasio da je “utisak” da je prioritet kompanije “Benetton” u ovoj godini već započeta rekonstrukcija tri objekta, kao i izgradnja novog objekta u krugu “Nitex”-a, čijim će se završetkom “pokrenuti tehnološki proces i postepeno zapošljavati radnici”. On je rekao da je planirana i rekonstrukcija još dva objekta bivšeg Niteksa.

Gradski zvaničnici su nekoliko puta najavili da će “Benetton” graditi još jednu fabriku u Nišu, u kojoj bi trebalo da bude zaposleno od 160 do 200 radnika. Gradonačelnik Miloš Simonović je to potvrdio krajem novembra prošle godine, prilikom obilaska radova u nekadašnjem “Nitex”-u zajedno sa direktorom “Benetton”-a Srbija Flavijem Simonetijem. Izvršni direktor Direkcije za izgradnju grada i republički poslanik (URS) Branislav Jovanović to je učinio još jula prošle godine, rekavši da je “imao uvid u zahtev “Benettona” za ustupanje zemljišta za grinfild investiciju u prečniku od deset kilometara od bivšeg Nitex-a”.