Dnevno gledamo 4 milijarde snimaka

PinterestFacebookTwitterShare

Svakog dana na video sajtu „You Tube“ pogledamo više od četiri miliona snimaka dnevno, što je za četvrtinu više od broja pregleda koji su dnevno beleženi pre osam meseci, saopštila je tokom vikenda kompanija „Google“.


Prema podacima kompanije „Google“, u čijem je vlasništvu sajt „You Tube“, tokom januara se svakog minuta na sajt postavljalo oko šezdeset sati video materijala iz celog sveta. Poređenja radi, u maju prošle godine svakog minuta sajt je bio bogatiji za četrdeset osam sati snimaka.

Sajt „You Tube“ u oktobru je najavio da će tokom 2012. godine promovisati ekskluzivne kanale muzičara kao što su Jay Z i Madonna. Kada je reč o muzičkim zvezdama, najviše pregleda na ovom sajtu beleže Justin Bieber, Rihanna i Lady Gaga, koji su prešli cifru od po dve milijarde pregleda njihovih spotova.

Međutim, najveći deo snimaka i dalje se može gledati besplatno i ne donosi nikakvu zaradu kompaniji „Google“. Svega tri milijarde snimaka na nedeljnom nivou svrstava se u kategoriju „profitabilnih snimaka“.