Kartice za kupovinu preko interneta

PinterestFacebookTwitterShare

Pojedine banke u Srbiji u ponudi imaju posebne vrste platnih kartica, namenjenih isključivo za kupovinu putem interneta. Njihov korisnik može da bude svaki punoletan građanin koji na poseban račun položi određenu količinu novca.
 
– Inteza banka nudi specifičnu platnu karticu namenjenu isključivo plaćanju robe i usluga na „mreži“ – rečeno je „Novostima“ u ovoj banci. – To je „viza internet“ debitna kartica koju nije moguće koristiti na klasičnim mestima prodaje, kao ni za podizanje gotovine na bankomatima.

Pri vršenju on-lajn plaćanja potrebno je identifikovati se brojem kartice, rokom važnosti i trocifrenim zaštitnim brojem, koji se nalazi na prednjoj strani kartice. Potrošnja je ograničena iznosom koji se prethodno uplati na namenski račun za koji je kartica vezana.

– Zahvaljujući ovakvom sistemu rada, tekući račun korisnika „viza internet“ platne kartice kao i dozvoljeno prekoračenje, zaštićeni su od eventualnih zloupotreba jer je za kupovinu moguće trošiti samo onoliko sredstava koliko je deponovano na namenskom računu – objašnjavaju u banci.
 

I Rajfajzen banka u ponudi ima posebnu vrstu kartice za plaćanja na internetu, „viza virtuon“ karticu.
– Klijentima preporučujemo da na račune „viza virtuon“ kartice uplate, odnosno prenesu, iznos sredstava neophodan za kupovinu neposredno pre same transakcije – objašnjavaju za „Novosti“ u ovoj banci. 

Hipo banka je jedna od onih koja u ponudi nema posebnu karticu za plaćanja na internetu.
– Međutim, ove vrste transakcija su našim klijentima omogućene ostalim karticama – ističu u Hipo banci.