Vlada formira radnu grupu za „U.S. Steel“

PinterestFacebookTwitterShare

Vlada Srbije danas će, na inicijativu premijera Mirka Cvetkovića, formirati Radnu grupu za održanje proizvodnje u kompaniji „U. S. Steel Srbija“, rečeno je Tanjugu u Kabinetu premijera.

Cilj Vlade Srbije je da se nađe najbolje rešenje za tu značajnu kompaniju, sve zaposlene u njoj, kao i za održanje proizvodnog procesa, naveli su u Kabinetu premijera.

Kompanija U. S. Steel Srbija saopštila je ranije da su njeni finansijski rezultati neprihvatljivi i da nastoji da istraži sve mogućnosti u cilju poboljšanja trenutne situacije.

Ekonomska situacija u Evropi, naročito u Južnoj Evropi, gde se nalaze i postrojenja “ U. S. Steel Srbija“, veoma je teška, dodaje se u saopštenju.

“ U. S. Steel Srbija“ je 9. januara skratio radnu nedelju, tako što većina zaposlenih u kompaniji ima jedan dan plaćenog odsustva nedeljno, uz naknadu za taj dan u iznosu od 60 odsto od njihove pune zarade. Kako je tada objašnjeno, trenutna ekonomska kriza značajno je uticala na tržište čelika i na porudžbine kupaca.

Kompanija, pored smederevske železare, ima još tri celine – u Šapcu, Kučevu i Luku Smederevo, a ukupno je zaposleno oko 5.400 radnika.