Placevi na Koridoru 10 skupi i za bogate

PinterestFacebookTwitterShare

Visoke cene placeva na spoju Bulevara Evrope i Koridora 10, u zoni poznatoj kao industrijska, uzrokovale su slabu prodaju, jer vlasnici svoje ogromne parcele prodaju po ceni od 120 evra po kvadratu. U ekonomskoj krizi koja potresa tržište još od 2008. ni industrijalci nisu spremni da izdvoje veće količine novca, naovde u agencijama za nekretnine.

Za plac sa kompletnom infrastrukturom traži se i 120 evra po kvadratu, a veličina tih parcela prelazi hektar. Pored visokih cena, interesovanje je vrlo slabo, tako da je ove parcele gotovo nemoguće prodati. Ima vlasnika koji su zemljište kupili ranije računajući da će ga kasnije prodati po visokim cenama, ali im je kriza trenutno pokvarila računicu.

Za plac od 650 metara kvadratnih blizu Bulevara Evrope vlasnik traži 288.000 evra. Zona oko Bulevara Evrope predviđena je za kolektivnu gradnju za koju su potrebne veće parcele, pa je ovaj plac teško prodati jer nema onih koji mogu da izdvoje ovu količinu novca među onima koji bi da grade kuće. Za  kolektivnu gradnju ima i pogodnih placeva od 1.300 kvadrata, čija je cena 257.000 evra.

Trenutno su brojniji slučajevi da se ljudi dogovore sa investitorom, pa u zamenu za staru kuću i plac na kojem se kuća nalazi, dobiju stan.