Novi tender za prodaju FAP – a

PinterestFacebookTwitterShare

Agencija za privatizaciju objavila je danas tender za prodaju 86,49 odsto kapitala preduzeća Fabrika automobila Priboj u restrukturiranju.

Rok za dostavljanje konačnih obavezujućih ponuda za kupovinu kapitala preduzeća je 16. mart ove godine, a kao preduslov za podnošenje ponuda potrebno je uplatiti depozit ili dostaviti licitacionu garanciju u iznosu od 500.000 evra.

Uslovi za učešće na tenderu su da se potencijalni kupci bave proizvodnjom ili prodajom kamiona, autobusa, trolejbusa ili ostalih sličnih vrsta motornih vozila najmanje tri poslednje poslovne godine i da je ostvario poslovni prihod od najmanje 20 miliona evra u 2010. godini. U slučaju da je reč o finansijskom investitoru, njegova poslovna aktiva u 2010. godini treba da premašuje 25 miliona evra.

Na tenderu može da učestvuje i konzorcijum, a uslov je da su svi članovi konzorcijuma kumulativno ostvarili poslovni prihod od dvadest miliona evra.

Rok za podnošenje pisanog zatheva za kupovinu tenderske dokumentacije je 29. februar, dok će tenderska dokumentacija biti dostupna zainteresovanim licima od 13. februara ove godine. Naknda za tendersku dokumentaciju iznosi 8.000 evra.

Fabrika automobila Priboj već je nuđena na tenderu, ali nije bilo zainteresovanih kupaca. Ranije je bilo najavljeno da su Fabrike iz Kine, Sirije i Turske zainteresovane za privatizaciju pribojskog FAP.

Delegacija kineske kompanije „Dong Feng“ već je bila u poseti FAP. „Dong Feng“ je osnovan 1969. godine i najveći je proizvođač kamiona u Aziji, a od 2007. godine ta kompanija ima ukupnu proizvodnju od 1,2 miliona jedinica sa više od 120.000 zaposlenih.