Srpski proizvođači organske hrane na sajmu u Nirnbergu

PinterestFacebookTwitterShare

Nacionalno udruženja za razvoj organske proizvodnje „Serbia organika“ (Organica) najavila je danas da će srpski prozvođači i ove godine učestvovati na Sajmu organskih proizvoda „Biofah“ u Nirnbergu.

U saopštenju se navodi da će to udruženje nastup srpskih firmi organizovati uz podršku Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije (SIEPA) i Agrobiznis projekta Američke agencije za medjunarodni razvoj.

Na najvećem sajmu organskih proizvoda koji se održava od 15. do 19. februara, kako se ističe, učestvovaće srpska preduzeća koja se bave proizvodnjom i preradom voća, povrća, lekovitog bilja, šumskog voća i šumskih plodova.

Navodi se da će među učesnicima biti kompanije Lion Foods, Foodland, Herba i Vivanes deo i ističe da će se prvi put na tim sajmu predstaviti i grupa od 10 poljoprivrednih organskih proizvođača sa područja Novog Sada, kao i proizvođač organskog đubriva preduzeće Ekosoil (Ecosoil) iz Niša.

Udruženje „Serbia organika“ (www.serbiaorganica.org) je navelo da je tema ovogodisnjeg sajma u Nirnebergu održivost, odnosno da će se razmatrati šta je to istinski održiva industrija hrane i kako organska industrija definiše tu temu.

Prošle godine sajam „Biofah“ je, kako se ističe, okupio oko 2.500 izlagača i više od 44.000 posetilaca iz preko 130 zemalja sveta.