Las Vegas Europe donosi Madridu 200.000 radnih mesta

PinterestFacebookTwitterShare

Gradske vlasti Madrida i regionalni lideri rade na otvaranju kazino bulevara, u stilu Las Vegasa u španskoj prestonici. Procenjuje se da je incvesticija vredna 18,8 milijardi erva i da može da obezbedi 200.000 radnih mesta.

„Promenićemo propise koji treba da budu promenjeni sve dok su u skladu sa našim principima“, rekla je predsednica regionalne vlade Madrida, Esperansa Agira, novinarima posle jednočasovnog sastanka dvojice desničarskih političara.

Šeldon Adelson, šef američke kompanije koja upravlja kazinima „Las Vegas Sands“, rekao je da je prošle godine počeo pregovore za izgradnju „mini Las Vegasa“ u Španiji i istakao je da bi time bila otvorena mogućnost otvaranja novih radnih mesta, prenosi francuska agencija AFP.

Projekat „Las VEgas Europe“ stvoriće 200.000 dugoročnih radnih mesta, ne računajući zapošljavanja prilikom izgradnje infrastrukture, hotela, pozorišta, centara za sastanke i konferencije, itd.

Prema vodećem španskom dnevniku „El Pais“, „Las Vegas Sands“ je planira da investira 15 do 18,8 milijardi evra u taj kompleks do 2022, tvrdeći da će stvoriti 164,00 direktnih i 97,000 indirektnih radnih mesta.