Modernizacija zgrade ministarstava u Nemanjinoj

PinterestFacebookTwitterShare

Većina ministarstava u Nemanjinoj ulici ove godine dobiće novo ruho. Za modernizaciju liftova, uvođenje sistema dojave požara i klimatizaciju računarskog centra država će potrošiti 84 miliona dinara.

Tako će Uprava za zajedničke poslove skoro četvrtinu ovogodišnjeg budžeta namenjenog za renoviranje državnih zgrada potrošiti na ovoj adresi. Ostatak od planiranih 365 miliona dinara namenjen je za vraćanje dugova, radove na Palati Srbije i adaptaciju još nekoliko zdanja.

– Za modernizaciju liftova u Nemanjinoj 22-26 biće potrošeno 36 miliona dinara, za uvođenje sistema dojave požara u istoj zgradi izdvojićemo još 20 miliona, dok će klimatizacija elektro-računarskog centra koštati 28 miliona – kaže za ”Novosti” Novica Antić, direktor Uprave za zajedničke poslove. – Preduzeću ”Ratko Mitrović” uplatićemo 160 miliona dinara na ime neizmirenih obaveza za dogradnju objekta u Nemanjinoj 9, a oko 30 miliona potrošićemo za adaptaciju zgrada u Nemanjinoj 11 i 34, kao i za objekat u Gavrila Principa 16.

Dobro ”šminkanje” očekuje i Palatu Srbije. Tamo će biti potrošeno 35 miliona. U bivšoj zgradi SIV, za rekonstrukciju dela klimatizacionog sistema namenjeno je 20 miliona dinara, za šest miliona biće sređeno dekorativno osvetljenje zgrade, a planirana je i treća faza radova na sanaciji fontane, u vrednosti devet miliona.

Uprava namerava da nalicka i multifunkcionalnu salu u Klubu poslanika na Dedinju. Taj posao vredan je tačno 24 miliona dinara. Ovaj objekat trenutno se i klimatizuje, a ti radovi zajedno sa započetim uvođenjem centralnog grajanja u objektu na Terazijama 41 i drenažom oko vile u Topoli iznose tačno sedam miliona dinara. Tri miliona dinara biće izdvojeno i za radove na sanaciji terasa na zgradi Predsedništva i vili ”Mir”.

Računica tako pokazuje da će država ove godine potrošiti tačno 200 miliona više nego lane, kada je izbrojano 162 miliona dinara.