Planovi rekonstrukcije hotelskih kompleksa u Opatiji

PinterestFacebookTwitterShare

Uprava Liburnia Riviera Hotela d.d. (LRH) predstavila je opatijskoj gradskoj upravi Studiju urbanističko-arhitektonskog razvoja LRH u idućih pet godina.

Iz LRH su naglasili da je u toku izrada izmena i dopuna Urbanističkog plana uređenja Opatije te da će LRH, budući da se očekuje otvaranje javne rasprave o tom planu, dati svoje primedbe koje su navedene i u Studiji urbanističko-arhitektonskog razvoja te hotelske kompanije.

Uprava LRH planira obnovu i razvoj hotela Belvedere s depandansom, izmeštanje ulice iznad depandanse, izgradnju bazena, hotelske plaže, čime bi taj hotel postao kompleks sa 151 smeštajnom jedinicom.

Za hotel Kvarner predviđa se dogradnja mansarde i povezivanje s obnovljenom vilom Amalijom, sa ukupno 94 smeštajne jedinice, te izgradnja hotelske plaže.

Hotel Imperial obnovio bi se u postojećim gabaritima, a u njemu se predviđa višenamenska kongresna dvorana. Ukupni kapacitet hotela bio bi 85 soba i pet apartmana, a „wellness i spa“ prostorije bile bi u podrumskom delu hotela. Planovi razvoja ove hotelske kompanije obuhvataju izgradnju upravne zgrade iza hotela Imperial, sa 70 radnih mesta i 20-ak mesta za parkiranje.

Predviđa se rušenje hotela Zagreb i izgradnja novog hotela s podzemnom garažom za 90 vozila i hotelskim parkom. Hotel bi imao wellness centar, 88 soba, četiri apartmana i restoran.

Strategijom razvoja hotela Palace, Bellevue i vile Slatina predviđa se oblikovanje kompleksa sa zajedničkom recepcijom, koji bi imao 206 soba i četiri apartmana, ulaz s glavne ulice, wellness & spa centar i restoran s terasom.

Hoteli Kristal i Rezidens postali bi jedan kompleks sa 179 smeštajnih jedinica, zajedničkom recepcijom i wellness & spa centrom, podzemnom garažom i plažom.

Hotel Ičići bi nakon rušenja bio rekonstruisan kao porodični rezort sa 280 smeštajnih jedinica, glavnom zgradom i dve depandanse, kompleksom otvorenih bazena i podzemnom garažom.

Iz LRH su još naglasili da očekuju da će opatijsko Gradsko veće prihvatiti viziju razvoja objekata ove kompanije i da će Urbanistički plana uređenja Opatije biti usklađen s tom vizijom.