Most Zemun-Borča još ne podiže cenu nekretnina

PinterestFacebookTwitterShare

Most Zemun-Borča, koji od oktobra grade radnici kineske kompanije CRBC, doneće boljitak svim građanima koji žive na levoj obali Dunava, najave su koje se već mesecima mogu čuti od gradskih vlasti. Kako je predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić nedavno rekao, novi most omogućiće da se razvije i takozvani „Treći Beograd“.

Iako će drugi most na Dunavu, prema najavama kineske kompanije CRBC, biti gotov tek oktobra 2014, među oglasima za prodaju placeva u Borči mogu se naći i oni koji upravo savetuju na kupovinu istih zbog blizine buduće saobraćajnice i najave gradonačelnika da će „ovaj deo grada biti buduća stambeno-privredna zona“.

Ipak, pozitivne posledice za ovaj deo grada još uvek nisu vidljive i očekivanog skoka cena stanova još uvek nema, a kako kažu agencije za nekretnine, neće ga uskoro ni biti. Promet nekretnina u ovom delu grada nikada nije ni bio veliki, a povećanje se može očekivati tek po završetku izgradnje.

Kvadrat u palilulskim naseljima košta od 600 do 800 evra, ali se pored niske cene slabo prodaju. Slabo se prodaje i zemljište čija je cena od 1.00 do 3.00 evra po aru.