Petrović: Regres isplaćen „do poslednjeg dinara“

PinterestFacebookTwitterShare

Vlada Srbije je „do poslednjeg dinara“ isplatila regres poljoprivrednicima za prošlu godinu, izjavio je danas ministar poljoprivrede i trgovine Dušan Petrović.


On je, na konferenciji za novinare posle sednice vlade, objasnio da je registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima u prošloj godini isplaćeno blizu 15 milijardi dinara, a ove godine oko pet milijardi na ime regresa za ratarsku proizvodnju za 2011. u iznosu od 14.000 dinara po hektaru za sve one koji imaju do sto hektara zemljišta.

Na ovaj način izmirene su obaveze prema poljoprivrednicima, rekao je Petrović podsetivši da su najpre izmirene obaveze za poljoprivednike koji imaju do 30 hektara, a nakon toga za one koji imaju do 100 hektara zemljišta.
 
Ministar je podsetio da je ovogodišnji agrarni budžet oko 30 milijardi dinara i najavio da će resorno Ministarstrvo uskoro izaći sa novim merama i uredbama koje će podstaći poljoprivrednu i industrijsku proizvodnju, povećati prihod poljoprivrede i izvoz i obezbediti stabilno snabdevanje potrošača po stabilnim cenama.