Makedonci potvrdili ispravnost plazma keksa i za Kosovo

PinterestFacebookTwitterShare

Samo dan pošto je iz Prištine stigla vest za „suze i smeh“ kako tzv. Skupština Kosova formira Komisiju sa zadatkom da proveri kavlitet „plazma“ keksa a na osnovu tvrdnji tzv. Udruženja potrošača Kosova da je „plazma keks štetan za ljudsko zdravlje“ iz Skoplja u Požarevac je stigao „demant“.
 

Institut za javno zdravlje Republike Makedonije direktno ne odgovara na pitanje odakle „kosovskim potrošačima“ nalazi, navodno iz Skoplja, na osnovu čega je „Unija potrošača Kosova“ keks srpske fabrike proglasila „opasnim za konzumiranje jer sadrži emulgator plus koji, kako tvrde Albanci, kod žena izaziva akne na licu“.

U zvaničnom odgovoru Instituta za javno zdravlje Makedonije kompaniji „Bambi Banat“ navodi se da je taj Institut u toku 2011. godine sproveo dve analize „plazme“ i da su obe pokazale da su proizvodi zdravstveno bezbedni i u skladu sa propisima koji se odnose na bezbednost hrane.

– Sastojci svih proizvoda jasno su istaknuti na deklaraciji i u potpunosti odgovaraju njenoj sadržini – navodi se saopštenju Instituta koje prenose u „Bambi Banatu“.

– Svi proizvodi, uključujući i „plazmu“ keks isti su za sva tržišta na kojima se prodaju.
Proizvode se u istoj fabrici pod istim proizvodnim uslovima, poštujući propise koji su u skladu sa najvišom zakonskom regulativom – dodaju još u fabrici.