U Zlatiborskom okrugu više hiljada potrošača bez struje

PinterestFacebookTwitterShare

Zbog kvarova na dalekovodima usled obimnih snežnih padavina u svim opštinama Zlatiborskog okrugaima problema sa snabdevanjem električnom energijom, pa je više hiljada potrošača bez struje.

Kako je izjavio Dušan Šunjevarić iz užičke Elektrodistribucije, najteža je situacija u Bajinoj Bašti, gde je bez struje 3.500 potrošača i još njih 3.000 na području Rogačice, Zaglavka, Okletca, Duba i Kostojevića u dolini Drine.

Od juče je bez struje i 100 potrošača na području Užica, 1.500 na području Arilja, 1.300 u kosjerićkim selima, 400 na području Tare, rekao je on. Po rečima Šunjevarića, sve ekipe Elektrodistribucije su na terenu, ali im veliki problem predstavlja otežan pristup objektima zbog neraščišćenog snega.

U Bajinoj Bašti lokalna samouprava angažovala je dodatnu mehanizaciju kako bi olakšala rad ekipamaElektrodistribucije, rekao je Šunjevarić.

Sneg danas u užičkom kraju pada slabim intenzitetom, što olakšava posao putarima. Prema rečima direktora JKP „Niskogradnja“, neprohodni su lokalni putevi Kadinjača-Ponikve, Sinjevac-Stapari i put prema brani Vrutci.

Prema informacijama sa železničke stanice u Užicu vozovi danas saobraćaju, ali sa velikim kašnjenjem u dolasku i polasku, dok je užički prevoznik „Zlatan Raizen“ otkazao lokalne linije za Ponikve i Kremna, jer je zbog visine snega na kolovozu onemogućen autobuski saobraćaja u tim područjima.

Magistralni putni pravci u užičkom kraju su prohodni, kao i prilazi zimskim turističkim centrima, a saobraćaj je zabranjen za šlepere preko Borove Glave na Zlatiboru i preko Kadinjače.