Milanović: Hm, odakle im novac za Telekom?

PinterestFacebookTwitterShare

Hrvatski premijer Zoran Milanović bio je veoma iznenađen informacijom da je Srbija preuzela kompletno vlasništvo nad Telekomom Srbija.

Njega su, naime, hrvatski novinari pitali na konferenciji za novinare šta misli o tome što je Srbija vratila svoj Telekom u vlasništvo države, u kontekstu najavljene prodaje Hrvatske poštanske banke i Kroacija osiguranja.

„Hm, možete li to pojasniti“, pitao je Milanović novinarku, a ubrzo je pitao i o kom se iznosu radi. On je zatim rekao da mu je to vrlo neobično jer je Srbija pod aranžmanom sa MMF-om.

Hm, i kažete da su se Grci povukli. Neobično. Moguće je to. A odakle im novac“, pitao je zatim Milanović novinarku, na šta je dobio odgovor da je novac dala banka jer je to profitabilno.

Ipak, kada je došao red da odgovori na pitanje detalje je zaboravio.

„Hrvatska ima dva interesa kad je reč o operaterima a to je da nesmetano rade, plaćaju poreze, zapošljavaju ljude i reinvestiraju dobit i da ne izvlače dobit iz zemlje. Ako već daju otkaz za 500 ljudi onda bi bilo dobro da novim ulaganjima zaposle nove ili te iste ljude“, rekao je Milanović dodajući da njegova Vlada neće prodavati budzašto.