Fizičkom aktivnošću do boljeg odnosa sa zaposlenima

PinterestFacebookTwitterShare

Nedavna istraživanja utvrdila su da redovna fizička aktivnost može povećati iznos zarade, ali fizička aktivnost utiče i na dobar odnos šefova prema zaposlenima.

Istraživači Univerziteta u Ilionisu došli su do rezultata da je umereno vežbanje, jednom do dva puta nedeljno, nužno za smanjenje agresije pretpostavljenih, dok vrsta vežbanja ne utiče na rezultat.

„Pokazalo se da sam čin fizičke aktivnosti umanjuje negativne učinke stresa koji nadređeni iskaljuju na svojim saradnicima“, izjavio je vođa istraživanja, profesor Džejms Barton za Daily Telegraph.

To istraživanje nadovezuje se na ranije studije koje su pokazale da zaposleni osećaju posledice preopterećenosti svojih pretpostavljenih. Ali ekipa koja stoji iza ove studije tvrdi da je prva koja je pronašla vezu između telesne aktivnosti nadređenih i korektnijeg odnosa prema zaposlenima.

Istraživanje je uključilo 98 studenata i otprilike isti broj njihovih predavača. Studenti su ispitivani o vladanju profesora, a odgovori su upoređeni sa njihovim sportskim aktivnostima.