Srpska malina se promoviše u Berlinu

PinterestFacebookTwitterShare

Veći broj preduzeća sa područja Arilja, Požege, Ivanjice, Lučana i Prijepolja učestvovaće na vodećem međunarodnom sajmu „Fruit Logistica 2012“ u Berlinu od 8. do 10. februara, u okviru projekta „Ariljska malina“ koji finansira Evropska unija, izjavio je za Tanjug menadžer projekta Dragan Milosavljević. 

“Na našem štandu u Berlinu izložićemo svežu malinu, borovnicu, jabuku, ali i suvu šljivu i nešto što je novost na našem tržištu – suvu malinu, jagodu i drugo suvo voće, koje u postupku liofilizacije proizvodi preduzeće “Drenovac” iz Mirosaljaca”, rekao je Milosavljević. 

On je napomenuo da je Ekonomski institut uradio istraživanje tržišta zainteresovanih za svežu malinu i da će, u okviru sajma, organizovati i sastanke sa potencijalnim partnerima u inostranstvu, distributerima, velikim trgovinskim lancima i investitorima u nove zasade. 

Učešće na ovogodišnjem sajmu u Berlinu najavilo je više od 2.400 kompanija iz celog sveta.

“Prisustvo vrhunskih izlagača u oblasti poljoprivrede i plasmana svežeg voća i povrća predstavlja odličnu platformu za pokretanje novih poslova i mogućnost uspostavljanja novih poslovnih kontakata,ali i priliku da se stekne puni uvid u najnovije trendove u ovoj oblasti”, istakao je Milosavljević. 

Tokom održavanja sajma u Berlinu biće organizovan i skup pod nazivom “Potencijali za gajenje i izvoz svežeg voća i povrća Srbije”, na kome će učestvovati i ministar poljoprivrede Dušan Petrović.