„Daily mail“ najpopularnije internet izdanje

PinterestFacebookTwitterShare

Internet stranica britanskog dnevnika „Daily mail“ proglašena je za najpopularniju u svetu, objavio je portal BuzzFeed pozivajući se na istraživanje kompanije comScore.

Londonski tabloid je po posećenosti svog sajta uspešno nadmašio američki dnevnik „New York Times“.

Prema podacima comScore sajt „Daily mail“ je u decembru 2011. posetilo oko 45,3 miliona ljudi, a sajt „New York Times“ 44,8 miliona.

Glavni urednik sajta britanskog lista Martin Klark je rekao da je do povećanja broja posetilaca došlo zahvaljujući uglavnom američkom auditorijumu.

Predstavnica „New York Times“ Ejlin Merfi je za BuzzFeed izjavila da je britanski dnevnik uspeo da prestigne njen list u rejtingu zahvaljujući tome što su analitičari comScore računali posećenost samo jednog sajta posvećenog finansijama „This is Money“.

Merfii je napomeniula da bi ukupna posećenost osnovnog sajta „Njujork Tajmsa“ i njemu pripadajućeg „Boston Global“ bila veća od posećenosti „Daily Maila“. Ona je takođe istakla da „New York Times“ ostaje najveće internet izdanje u svetu i predložila predstavnicima BužFeed da jednostavno uporede posećenost naslovnih stranica oba sajta.

Zajedno sa „Mail online“ i „New York Times“ među pet najposećenijih internet listova su USA Today, sajtovi dnevnika „Tribune“ i „Guardian“.

Sajt „Daily maill“ je u sadašnjem obliku pokrenut tek pre tri godine. Osnovnu pažnju tabloid posvećuje vestima iz šou biznisa i skandalima. U svojoj štampanoj verziji „Daily mail“ po popularnosti zaostaje za drugim britanskim tabloidom „Sun“.