Španski „Spaner“ obustavio je sve letove

PinterestFacebookTwitterShare

Španski „Spaner“ obustavio je sve letove za Srbiju i ostale destinacije širom sveta zbog „složene finansijske situacije“ u toj avio-kompaniji, saopštio je Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije.
 
Sekretarijat za vazdušni saobraćaj Vlade Španije danas je pismom obavestio Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije da je ta španska avio-kompanija od 28. januara otakazala sve letove.
 
U pismu se navodi da je „Spaner“ preduzeo sve korake kako bi putnicima nadoknadio štetu, i to najpre preusmeravanjem na letove drugih avio-kompanija, ali i vraćanjem novca putnicima za kupljenu kartu.
 
Putnici sve informacije o svojim pravima mogu dobiti na telefone „Spanera“ 900131415 i +34971916047 ili u kol centru Agencije za bezbednost avio saobraćaja Španije, na telefon: +34913968210 i na sajtu: www.seguridadaerea.es, navedeno je u pismu Agencije za vazdušni saobraćaj Španije.
 
„Spaner“ je na vazduhoplovnom tržištu Srbije prisutan skoro dve godine. Leteo je na liniji Barselona-Beograd-Barselona, najpre tri puta nedeljno, a kasnije jedan let manje.
 
Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije je podsetio putnike da svoja prava u slučaju uskraćivanja ukrcavanja, smeštaja u nižu klasu, otkazivanja letova i kašnjenja letova, mogu ostvariti shodno Zakonu o obligacionim i osnovama svojinsko-pravnih odnosa u vazdušnom saobraćaju.