Amerikanci grade poslovne i stambene objekte u Nišu

PinterestFacebookTwitterShare

Predstavnici američke kompanije „Klin ert kapital“ i grada Niša potpisali su ugovor o kupoprodaji zemljišta nekadašnje kasarne „Bubanjski heroji“, a na kojem bi američka kompanija trebalo da gradi poslovne i stambene objekte.

Ugovor su potpisali vlasnik kompanije „Klin ert“ Filip Bej i gradonačelnik Niša Miloš Simonović, a potpisivanju ugovora prisustvovala je i ambasadorka SAD u Srbiji Meri Vorlik.
 
Američka kompanija kupila je 15 hektara zemljišta u kasarni Vojske Srbije „Bubanjski heroji“ u Nišu i trebalo bi da u projekat izgradnje stambeno poslovnog kompleksa uloži oko 60 miliona evra.
 
Ambasadorka SAD Meri Vorlik rekla je da je investicija kompanije „Klin ert“ dobar primer ekonomske saradnje između SAD i Srbije.
 
„Veliki sam optimista da će u narednom periodu biti obavljane nove investicije kompanija iz SAD u Srbiju“, rekla je Vorlik nakon potpisivanja ugovora u Nišu.
 
Ona je kazala da očekuje da će od uspeha projekta u Nišu i drugi američki investitori biti ohrabreni da ulažu u ovaj deo Srbije.
 
Vlasnik „Klin ert kompanije“ Filip Bej je rekao da će prvi građevinski radovi na lokaciji kasarne „Bubanjski heoriji“ započeti za šest do osam meseci.
 
Na zemljištu kasarne „Bubanjski heroji“, površine 15 hektara, gradiće se stambeno – poslovni kompleks sa uređenim parkovskim površinama, tržnim centrima, bioskopom, zdravstvenim i školskim objektima.
 
Kompanija iz Amerike zemljište je kupila za oko 1,5 miliona evra sredinom novembra prošle godine.