Pekara „Makovica“ iz Mladenovca zaposlila stotinak mladih ljudi

PinterestFacebookTwitterShare

Preduzeće „Makovica“ iz Mladenovca, uz pomoć Nacionalne službe za zapošljavanje, zaposlilo je stotinak mladih ljudi koji su tako dobili priliku da prvi put pokažu koliko umeju i znaju. Preduzeće ima savremenu pekaru, silose, mlinove i radionicu stočne hrane, navedeno je na sajtu grada Beograda.


To preduzeće su u ponedeljak (30. januar 2012. godine) posetili direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Dejan Jovanović i član Gradskog veća Miroslav Čučković.

– Polako smo ulazili u sistem rada i upoznavali se s procesom proizvodnje. Znanje koje smo stekli na fakultetu prelazilo je u praksu. Radim već deset meseci i mislim da sam ovladala osnovama pekarske industrije – ispričala je Nevena Stanojević, diplomirani tehnolog.

Član Gradskog veća Miroslav Čučković rekao je da je ovo preduzeće napravilo svojevrstan podvig.

– Zapošljavajući više od sto ljudi, „Makovica“ dokazuje da beogradska privreda generiše zdrava radna mesta. Bitno je da u narednom periodu grad Beograd očuva postojeća radna mesta i da većim brojem ovakvih malih projekata zaposlimo ljude kako ne bi rasla nezaposlenost – naglasio je Čučković.

On je ukazao na neophodnost saradanje na svim nivoima kako bi se izborili sa nezaposlenošću. Kao primer dobre prakse, naveo je saradnju grada i Nacionalne službe na projektima zapošljavanja.

Ova služba nastoji da bude dobar partner i svim preduzetnicima koji su u vremenu krize odlučili da otvore nova radna mesta i povećaju broj zaposlenih. „Makovica“ je učestvovala u projektu „YEM“, kojim se podstiče zapošljavanje mladih iz marginalizovanih socijalnih grupa. Tako su obučili, pripremili za posao i na kraju zaposlili i dvanaest mladih, mahom Roma.