Kostić bez dozvole za Hellenic Sugar

PinterestFacebookTwitterShare

Postoji mogućnost da kompanija Miodraga Kostića Sunoko za proizvodnju šećera ispadne iz tendera za kupovinu državne kompanije Hellenic Sugar u Grčkoj.

Razlog za to bi mogla da bude zabrana antimonopolske komisije u Srbiji.

Kostić kaže da Sunoko već pet meseci čeka dozvolu za preuzimanje grčke kompanije od komisije za zaštitu konkurencije, čime bi njegova kompanija imala oko 80 odsto udela u proizvodnji šećera u Srbiji.

“Imam informaciju da je stav komisije negativan. Ako to bude i zvaničan stav bićemo administrativno sprečeni da učestvujemo na tenderu u Grčkoj”, rekao je Kostić.

Rok za podnošenje prijave za kupovinu grčke kompanije Hellenic Sugar ističe krajem februara. Prijavilo se 11 kompanija, od kojih su nemački Sud Cuker i Kostićev Sunoko najozbiljniji ponuđači.

Na tržištu Srbije Kostićeva kompanija ima 50 odsto udela u proizvodnji šećera, dok Hellenic Sugar ima oko 30 odsto.
 
Potvrda Komisije
 
Komisija za zaštitu konkurencije Srbije zabranila je spajanje šećerana Sunoko, u vlasništvu MK grupe i Hellenic Sugar industrije, objavljeno je na sajtu Komisije, a prenosi Beta.

Kako se navodi u rešenju na sajtu www.kzk.org.rs, Komisija za zaštitu konkurencije odbacila je i sve predložene strukturne mere Sunoka, kojima je bila planirana i prodaja jedne od šest šećerana.