Piloti predlažu plan za spas Jata

PinterestFacebookTwitterShare

Samostalni sindikat saobraćajnih pilota Srbije će vladi predložiti program za stabilizaciju Jat airways-a i uspešno poslovanje nacionalne aviokompanije.


Ta organizacija traži hitan sastanak u Vladi Srbije na kojem želi da prezentuje program za stabilizaciju „Jat airways“-a.

Sindikat je u saopštenju naveo da taj program može imati i širi društveni značaj „jer poseduje alate kojima bi se povećala produktivnost i izvršila depolitizacija javnih preduzeća“.

Samostalni sindikat saobraćajnih pilota Srbije navodi da će nastaviti aktivnosti u cilju uspešnog poslovanja srpskog avioprevoznika, u intresu svih građana Srbije.

Ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić izjavio je juče da su u toku pregovori sa domaćim privrednicima sa kojima država namerava da osnuje novog srpskog avioprevoznika.

On je još jednom ponovio da će „novi Jat“ biti formiran do kraja mandata ove vlade tako što će flota i deo zaposlenih preći u novu aviokompaniju.

„Ideja sa Jatom je da naši privrednici plus država prave novu kompaniju a stara kompanija da ostane sa dugovima i viškom radnika koji će dobiti socijalni program“, objasnio je Mrkonjić.