Hala u Padinskoj skeli od marta 2012.

PinterestFacebookTwitterShare

Više od 15.000 stanovnika Padinske skele će za najviše mesec dana dobiti sportsku halu sa tri sale i tribinom za 600 gledalaca.

“Gradnja hale počela je još 2004. godine, ali tada gotovo ništa nije urađeno. Praktično smo počeli sve ispočetka pre godinu dana i tri meseca i sada nam je ostalo samo da nabavimo naftu da bismo zagrejali halu i pustili je u rad”, kaže Stojan Nikolić, član opštinskog veća Palilule.

Hala od 2.800 kvadrata ima dva sprata i tri odvojene celine za vežbanje. “Pored velike sale, gde će moći da se trenira košarka, rukomet, odbojka i mali fudbal, imamo i dve manje sale u kojima su predviđene teretana, ali i kulturno-umetnička društva, folklor i škole borilačkih sportova. U hali postoji pet svlačionica, 23 tuševa i toaleti za sportiste, sudije, gledaoce, a prilagođeni su i za osobe sa invaliditetom”, priča Nikolić, i dodaje da je hala opremljena najsavremenijim instalacijama.

On kaže i da je u planu da ispred ulaza bude podignuto tri kioska, koje će dati u zakup da bi izdržavali halu. “Takođe, uskoro ćemo Ministarstvu za ekologiju predati kandidaturu da hala bude na solarni energiju, jer je procena da bismo tako uštedeli u potpunosti za toplu vodu”, kaže Nikolić, i ističe da je gradnja ovakvog objekta koštala 130 miliona dinara.